Telefoonnummer: 013-5355535

 

  • Allround moderne tandartspraktijk
  • Avondopenstelling op dinsdag
  • Verwijspraktijk voor collega tandartsen

 

Neem uw kind(eren) altijd mee naar de tandarts!

Een goed begin is het halve werk!
Het advies is om uw kind vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts wanneer u zelf voor controle gaat. Op deze leeftijd is een behandeling meestal nog niet nodig, de tandarts zal u vooral adviezen en voorlichting geven. Wanneer u het gebit van uw kind vervolgens ieder half jaar laat controleren kunnen eventuele problemen op tijd worden gesignaleerd en worden aangepakt.
 

Eigen kindertandarts/pedodontoloog in huis!

Onze tandarts/pedodontoloog Florence Boekitwetan (kindertandarts) houdt zich bezig met de mondzorg voor kinderen tot 18 jaar. Ook behandelt zij extreem angstige kinderen, kinderen met gedragsproblemen, medisch gecompromitteerde kinderen en kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking.

Florence heeft Tandheelkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft in 2006 tandartsexamen gedaan. Tot 2009 is zij als algemeen practicus werkzaam geweest bij Jeugdtandzorg in Den Bosch en was zij docent aan de ACTA. Vanaf 2009 volgde zij de Post Doctoraal opleiding Kindertandheelkunde aan de ACTA en is in mei 2014 afgestudeerd.


Voordelen om uw kind al op jonge leeftijd mee te nemen:

Wanneer u uw kind al op een jonge leeftijd meeneemt naar de tandarts genieten u en uw kind van vele voordelen:

  • Eventuele problemen worden op tijd gesignaleerd en aangepakt, zo bent u uitgebreide behandelingen voor.
  • U kunt een poetsinstructie aanvragen zodat u het melkgebit van uw kind al vanaf het eerste tandje goed kunt verzorgen.
  • Uw kind kan alvast wennen aan de tandartsstoel, de witte jassen en de tandarts. Hierdoor wordt tandartsangst voorkomen.

 
In de media komt het regelmatig aan bod; het melkgebit is er vaak slecht aan toe.
Veel mensen denken dat het melkgebit niet goed verzorgd hoeft te worden; het wordt immers toch vervangen door een blijvend, volwassen gebit. Daarbij vinden kinderen tandenpoetsen niet altijd leuk en hebben ouders geen zin om de strijd iedere dag aan te gaan. Ook spelen de huidige voedingsgewoonten hierbij een rol, kinderen krijgen steeds vaker de hele dag door frisdrank en snoepgoed.

Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend en we willen allemaal het beste voor ons kind. Toch liegen de cijfers van kinderen met een slecht gebit er niet om en zijn de gevolgen voor de toekomst enorm.

tandenpoetsen kind

Waarom is een goede verzorging van het melkgebit zo belangrijk?

U wilt voorkomen dat uw kind pijn heeft aan tanden, kiezen of het tandvlees tijdens het praten, eten of zelfs constant. Toch is een gaatje in de kiezen zo ontstaan. En als er door verwaarlozing tanden of kiezen getrokken moeten worden, kan uw kind naast pijn ook problemen krijgen met kauwen. Een slecht gebit zorgt voor veel ongemakken en heeft weldegelijk invloed op het blijvend, volwassen gebit. Namelijk:

  • Het vroegtijdig verloren gaan van melktanden of -kiezen (doordat deze bijvoorbeeld getrokken moeten worden) kan tot ruimteproblemen of scheefstand van blijvende, volwassen tanden en kiezen leiden.
  • Ontstekingen aan het melkgebit kunnen overgaan op het blijvend, volwassen gebit.
  • Gaatjes in melktanden of kiezen kunnen de al aanwezige blijvende, volwassen tanden en kiezen aantasten.
Contact

Tandartsenteam de Besterd
Goirkestraat 37
5046 GD  Tilburg

Tel: 013-5355535
E-mail: info@tandartsdebesterd.nl

Spoednummer: 0900-9990909

Openingstijden

Maandag:
8:00 - 17:30
Dinsdag:
8:00 - 17:30
18:00 - 22:00
Woensdag:
8:00 - 17:30
Donderdag:
8:00 - 17:30
Vrijdag:
8:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 16:30

Prothese check - geheel vrijblijvend

© , Tandartsenteam de Besterd | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022